Byggeprojekt

Egemosen og mulighederne for bedre faciliteter

For nylig blev det muligt for Egemosen at købe den grund hvor centret ligger på og dermed blive selvejende. Det har betydet, at det nu i højere grad er blevet muligt for os som spejdercenter at redefinere hvad vi vil med fremtiden. En af de store opgaver, der har ligget og ventet på os et stykke tid, er en opdatering af vores toilet- og badfaciliteter. Som center, der har tilknytning fra mange forskellige steder i DDS, tog vi muligheden og forsøgte at kigge lidt bredere på, hvad vi som center godt kunne tænke os - primært for at kunne give nogle bedre oplevelser til vores gæster på centret - det er trods alt det, der er vores hovedopgave. Det kom der en masse spændende tanker og idéer ud af og vi synes selv, at vi blev meget klogere på hvordan vi i fremtiden også kan blive ved med at være 'verdens bedste spejdercenter'. Herunder kan du læse meget mere om hvilke konkrete planer det udmøntede sig i.

Egemosen anno 2019 og fremtidige byggeprojekter

Da vi er lokaliseret i et naturskønt område, er der også en del krav til hvad vi må opføre af bygninger og lignende. Vi ønsker at bibeholde et minimalt aftryk på vores bedste ven - naturen, derfor kiggede vi grundigt på hvilket bygninger der lever op til de ønsker vi har. Vi har lavet følgende korte film til at beskrive hvad Egemosen er og hvad vi gerne vil gøre bedre i fremtiden:
Egemosen 2019 - Hvorfor vil vi skabe nye faciliteter?

Til at udleve vores drømme har vi fået hjælp fra APA, Alex Poulsen Arkitekter, som har tegnet et flot projekt til os, der dækker vores største ønsker. På billedet kan du se lidt af de spændende features, udover nye bade og toiletter til alle vores deltagere, som projektet kommer til at byde på:

oversigt_ny_bygning

Herunder kan ses lidt flere billeder af det nye Hotel:
Overflyvnings (3D animation)

hotel_view_1
hotel_view_3
hotel_view_4

Du kan se mere om hele projektet på følgende link:
Dispositionsforslag anno 2019

Vi er så heldige, at vi allerede har fået landzonetilladelse til at opføre projektet, så nu kan vi rigtig gå i gang - og det glæder vi os til!

Økonomisk støtte til projektet

Vi står desværre ikke selv med skattekisten fuld af guld til at finansiere projektet. Derfor har vi allieret os med den dygtige fundraiser Steffen Gregersen fra Aktiv Fundraising APS. I samarbejde med ham er vi i fuld gang med at undersøge, om vi kan finde støtte til at realisere projektet gennem diverse fonde. Vi krydser alle de fingre vi kan!

I mellemtiden kan du støtte Egemosens byggeprojekt på følgende side, hvor alle bidrag, store som små, vil være meget værdsatte:
Støt Egemosens byggeprojekt

Egemosen vil gerne kvittere for alle bidrag med en invitation til rejsegilde, eller hvad vi nu finder på, når vi kommer i hus med projektet.

Siden er opdateret per 1/7-2020.