Om Egemosen

Egemose Centret er et spejdercenter med tilknyttet Det Danske Spejderkorps. Egemose Centret ligger ved Ganløse ca. 10 km. fra Farum og ca. 25 km. fra København. Centret ligger tæt ved skov og ikke langt fra Burresø, som er velegnet til badning. Hvert år tilbyder Egemose Centret en række lejre for alle aldersgrupper. Der er også mulighed for at få lavet en lejr specielt, f.eks. til divisionen.

Centerspejderfolket er de eneste faste medlemmer på Egemose Centert, De kaldes også Mosefolket. Vi er over 100 mosemænd og koner tilknyttet Egemose Centret. Vi laver en del lejre i løbet af året, for alle aldersgrupper. På vores lejre deltager vi altid sammen med jer på aktiviteterne. Se mere under aktiviteter, for at se nogle af de aktiviteter som
vi tilbyder. Alle spejderkorps er velkomne til at deltage sammen med os på lejrene.

Oak City

Egemose Centret er bygget op omkring en lille cowboy-by som vi kalder Oak City

Saloonen

Hjertet af Oak City er som i en hver rigtig cowboy by. Saloonen fungerer som samlingssted for deltagere og mosefolk. Her kan man få en varm kop kaffe i den kolde årstid eller hygge sig med de andre om aftenen. Saloonen er en stykke solidt arbejde bygget i telefonpæle, der lige som centrets andre bygninger er bygget af mosefolket selv. Når vi selv skal sige det er vi ret stolte af den. I saloonen er et moderne storkøkken med opvaskemaskine, ovn, røremaskine osv. så man kan lave mad til mange spejdere på engang.

Værktøjsladen

I Oak City ligger også en af centrets ældste bygninger. Værktøjsladen har gennem tiden fungeret som lidt af hvert. I dag fungerer værktøjsladen som lagerplads for værktøj og materialer til aktiviteter af alle typer. Vi finder som regel det vi lige står mangler i værktøjsladen. Værktøjsladen har også et større udvalg af værktøj så vi selv kan lave det meste af tingene til vores bygninger og jernbanen.
På siden af værktøjsladen findes smedien. Der kører vi vores smedieaktivitet samt støberi.

Remissen

Den største og nyeste bygning i byen er remissen. Den bliver brugt som holde plads for toget, når det ikke er ude og kører på lejrene. Det er også her der er et togværksted, så toget kan blive vedligeholdt, og holde sig på skinnerne.

Biksen

I Biksen får I stillet et køleskab til rådighed når i deltager på vores lejre. Der er også lidt fryserplads men den må vi deles om. I biksen er også vores lille slikudsalg der holder åben efter aftale.

Tømmerladen

Et godt depot når alt vores træ skal holdes tørt.

Den lille Bjælkehytte

Når der rigtigt skal være gang i underholdningen f.eks. til lejrbålet er den lille bjælkehytte uundgåelig. I den hytten ved siden af Saloonen, kan man finde alt der har med udklædning og gøgl at gøre!!

Lejrpladserne

Egemosen har tre lejrpladser med plads til ca. 200 personer i alt. For alle lejrpladser gælder det at der må laves bål på de faste bålpladser. Dette er på grund af den brandfarlige tørvejord. Ligeledes skal tobaksrygning finde sted ved en bålplads.

Mindepladsen

Den første lejrplads man møder på Egemose Centret er Mindspladsen. Den hedder sådan fordi der ligger en mindesten for Collerup Jørgensen - Det er på en måde hans arv der ligger til grund for Egemosen. Mindepladsen er også den største lejreplads på Egemosen.

Nørrebrogade

Lige efter Oak City ligger vores lidt aflange lejrplads der har det lidt forvirrende navn Nørrebrogade. Nørrebrogade er den lejrplads der ligger tættest på byen. Ved Nørrebrogade ligger en lille lokumsbygning ved to lokummer.

Indianerpladsen

Vores mindste og mest afsides liggende lejrplads hedder Indianerpladsen. Her har indianerne fra tid til anden holdt til. Indianerpladsen bliver ofte brugt til samlingssted eller aktiviteter.

Andet på grunden

Badeladen

Ved Mindepladsen ligger den fælles badelade. Her er toiletter, vaske og brusebade med varmt vand fra en salamanderkedel - når man gider at fyre op! Badeladen er delt i drenge- og pigeafdeling.

Togbanen

Vores togbane er en lille smalsporet bane med en sporvidde på 600 mm. Banen går næsten fra P-pladsen i den ene ende af grunden og lidt forbi Oak city. Banen er i dag knapt 400 mtr. lang, men det er vores håb, at den med tiden kan komme helt ned til den anden ende af grunden, hvor efter banen vil nå en længde af næsten 600 meter.

Hotellet

Lige uden for Oak City ligger hotellet. Der er plads til 30 overnattende, samt her er køkken, bad og toilet. Hotellet bliver brugt som overnatning for mosefolket og mødelokale for mosefolket når der holdes større kurser.

Patruljehytterne - Mosehullet og Egekansten

Ligeledes uden for Oak City finder du 2 små hytter. De bliver mest brugt til overnatning, hvor der er 8 køjepladser i hver hytte.

Kort over byen og hele området:

kort-over-byen
ec-kort